Nešić: Tužilaštvo da pokrene istragu povodom izjave Patkovića

0
53

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas u Sarajevu od Tužilaštva BiH očekuje da pokrene istragu povodom izjave Šerifa Patkovića, nekadašnjeg komandanta 7. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH, a sadašnjeg zvaničnik SDA, da se stavlja na raspolaganje Hamasu.

“Očekujem da Tužilaštvo pokrene istragu jer koliko sam uspoznat i podstrekivanje terorizma, a ne samo učešće je krivično djelo. Od određenog broja zabrinutih građana sam dobio podatke koji se tiču govora komandanta 7. brigade”, naglasio je Nešić.

On je na konferenciji za novinare najavio da će sve informacije kojima raspolaže o ovom slučaju dostaviti Tužilaštvu i nadležnim bezbjednosnim agencijama od kojih očekuje da rade svoj posao.

Nešić je ponovio da su mjere bezbjednosti u BiH podignute jer postoji opasanost od eventulanog terorističkog napada, te istakao da nadležne institucije moraju biti spremne da spriječe tako nešto, bez obzira od koga dolazi.

Na pitanje da prokomentariše negativne komentare iz Sarajeva u vezi sa postavljanjem rasvjete na tornju na Trebeviću u bojama srpske trobojke, Nešić je rekao da ne zna kome može da smeta zvanična zastava Republike Srpske na teritoriji Srpske.

“Ovdje sve što je normalno smeta, a sve što nije ne smeta. Što se mene tiče, ne smeta mi, kao što mi ne smeta ni ova ovdje zastava. Sve što je u skladu sa zakonom i što je predviđeno ustavima Republike Srpske i BiH za mene je prihvatljivo”, rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, potrebno je da se u BiH svi naviknu da žive jedni pored drugih, da svako ima svoju istoriju i kulturu, te da se to prihvati.

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH, a sada zvaničnik SDA, u obraćanju kojem je prisustvovao i ambasador palestinske uprave u BiH Rezek Namora stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas.

“Brigada pokreta El Hamas, nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva, mene duboko podsjeća na Sedmu /Muslimansku brigadu Armije BiH/ i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković.

Ostavite komentar