Nešić: Za Šmita važe zakoni kao i za sve ostale

0
45

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da Kristijanu Šmitu nikako ne polazi za rukom da pokaže rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN i dokaže da je u BiH u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je istakao da za Šmita važe zakoni ove zemlje kao za sve ostale strance.

“Posao ministra bezbjednosti jeste da stvori zakonske pretpostavke koje obezbjeđuju sigurnost njenih građana, kao i stranaca koji ovdje borave u skladu sa zakonskim propisima”, istakao je Nešić u pisanoj izjavi nakon što mu je Šmit sugerisao da bi “trebao da vodi računa i o njegovoj bezbjednosti”.

Nešić je napomenuo da je posao ministra bezbjednosti, takođe, da vodi računa i upravlja migrantskom krizom kako ona ne bi dovela do ugrožavanja bezbjednosti zemlje, a posebno da zaustavi ulazak ilegalnih migranata.

On je napomenuo da su za zakon isti ilegalni migranti iz Sirije, Avganistana, Iraka i NJemačke.

“Posao ministra bezbjednosti je da zahtijeva poštovanje Zakona o strancima i Zakona o prebivalištu i boravištu. Ukoliko se Kristijan Šmit ne osjeća sigurno u NJemačkoj, uvijek nam se može obratiti i zatražiti azil. NJegov zahtjev biće razmotren i vjerujem da će mu azil biti odobren ukoliko prihvati da poštuje zakone ove zemlje. Naravno, nadležne agencije moraju donijeti procjenu da li je opasan po bezbjednost BiH”, poručio je Nešić.

On je još jednom poručio Šmitu da je posao ministra bezbjednosti da radi u skladu sa zakonima zemlje, a ne voljom bilo kojeg migranta.

“Zamislite šta bi se desilo kada bi svaki ilegalni migrant poželio da ovdje bude samooktroisani vladar. Pred zakonom su svi migranti isti, bez obzira da li su sa istoka ili zapada”, poručio je Nešić.

Ostavite komentar