“NEWSWEEK”: Žena u Ajovi tvrdi da je njen otac tokom tri decenije ubio 70 žena

0
495

Lusi Stadi je 45 godina govorila svakome ko bi slušao da je njen otac ubio gomilu mladih žena i sahranio ih uz pomoć svoje djece.

Niko joj nije vjerovao. Psi tragači su sada naišli na moguće ljudske ostatke na mjestima koja je identifikovala u udaljenom dijelu zapadne Ajove, rekli su istražitelji za Njuzvik.

– Znam gdje su tijela zakopana – rekla je Lusi Stadi za Njuzvik, čiji su novinari bili na mjestu istrage u šikari kod Turmana u Ajovi.

Prisjećala se kako je njen otac, Donald Din Studi, uputio nju i njenu braću i sestre da mu pomognu dok je prevozio tijela – koristeći kolica u toplijim mjesecima i tobogan zimi.

– Samo bi nam rekao da moramo da idemo do bunara, a ja sam znala šta to znači. Svaki put kada bih išla do bunara ili u brda, mislila sam da se neću vratiti. Mislila sam da će me ubiti jer ne bih držala jezik za zubima. Dok je bacao tijela u bunar, djeca bi gomilala zemlju na njih – rekla je.

Ako dalja istraga potvrdi priču, mogla bi pokazati da je njen otac bio jedan od najsmrtonosnijih poznatih serijskih ubica u američkoj istoriji. Stadi vjeruje da je njen otac ubio 50 do 70 žena tokom tri decenije. Preminuo je u martu 2013. godine u 75. godini.

Lusi Stadi je ispričala da je njen otac bio alkoholičar koji je volio da ubija žene. Lusi tvrdi da je on uglavnom ubijao žene tako što ih je šutao u glavu i ostale dijelove tijela dok ne bi umrle.

Kancelarija lokalnog šerifa je potvrdila da su psi tragači na njihovom imanju otkrili najmanje četiri mjesta na kojima mogu da se nalaze masovne grobnice.

– Vjerujem joj 100 odsto da unutra ima tijela – rekao je šerif okruga Fremont Kevin Ajstroup. Pred policijom je sada veliki posao kopanja.

Sa tetoviranim “ljubav” preko zglobova jedne ruke i “mržnja” preko druge, policija vjeruje da je Donald Din Stadi namamio žene – većinom seksualne radnice ili prolaznice pokupljene u obližnjoj Omahi, Nebraska – na svoje veliko imanje gdje ih je ubijao.

Stadi je rekla da se njen otac ne samo pobrinuo da njegova djeca znaju šta radi, već ih je primorao da pomognu u sahrani.

Sjećala se kako je za jednu žrtvu rekao: “Kučka je to zaslužila.”

U međuvremenu, više agencija pretražuje evidenciju o Donaldu Studiju i nestalim osobama kako bi videle da li se neka poklapa sa opisom žena, kao i najmanje dvije muške žrtve – jedna u 40-im i jedna u 20-im – za koje kaže da su sahranjeni u bunar. Mnoge žene su, prema rečima Lusi Stadi, bile vitke, niže, sa podšišanom tamnom, prljavoplavom ili tamnocrvenom kosom.

Njuzvik nije odmah mogao da utvrdi da li je u toj oblasti bilo prijavljenih nestanaka tokom decenija o kojima je riječ. Policija je saopštila da ako su ubijene bili prolaznice ili seksualne radnice, moguće je da nikada nisu prijavljene kao nestale.

(Blic)

Ostavite komentar