NEZAKONITE TRANSAKCIJE: Draškova saradnica Božana Šljivar pod lupom istražnih organa

0
238

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske pokrenulo je istragu protiv Božane Šljivar zbog nezakonitih transakcija sa računa Grada Banja Luka.

Ona se sumnjiči da je u periodu od jula 2023. godine, kada je izabrana za načelnicu Odjeljenja za finansije Banjaluka izvršila nekoliko nezakonitih transakcija sa računa Grada, a u korist gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i njegovih bliskih saradnika.

Odbornici Skupštine Grada do sada su podnosili nekoliko krivičnih prijava protiv gradonačelnika Stanivukovića zbog kriminalnih radnjih i nezakonitog trošenja novca iz gradskog budžeta, a poznato je da bez saglasnosti Šljivareve, načelnika odjeljenja za finansije nije moguće izvršiti bilo kakve transakcije iz gradske kase.

Šljivareva je dugi niz godina zaposlena u Gradskoj upravi Banjaluka u sektoru za finansije. Ranije je bila direktorka Agencije za osiguranje depozita Republike Srpske, a po dolasku Stanivukovića na čelo grada, Šljivareva postaje jedan od njegovih najužih saradnika.

Kao nagradu za odanost, Šljivareva se našla na spisku najbližih saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kojima je za dvije i po godine iz gradske kase izdvojeno 358.988 KM na ime naknada za najsloženije poslove i za otežane uslove rada.

U pitanju je 16 Stanivukovićevih najbližih saradnika, a radi se o iznosu koji je izdvojen za te pojedince uz njihove osnovne plate za 2021, 2022. godinu i u prvoj polovini prošle godine.

Božani Šljivar po toj osnovi iz gradske kase isplaćeno je 24.443 KM.

Ostavite komentar