NI ISTOK NI ZAPAD Goganović: Institucije Srpske jedina adresa za političke instrukcije

0
79

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović naglasio je da neće ići ni po kakve instrukcije ni na Istok niti na Zapad, te da će sve dok obavlja ovu funkciju jedina adresa za instrukcije kada je riječ o političkim odlukama – biti zvanične institucije Republike Srpske.

– Prvenstveno, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik će davati instrukcije po tom pitanju, a kada govorimo o sistemu odbrane instrukcije će davati srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, jer je Predsjedništvo vrhovni komandant Oružanih snaga – izjavio je Goganović Srni.

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH i imenovanju generalske strukture u Oružanim snagama BiH, Goganović je naglasio da je ponosan na srpskog člana Predsjedništva koja je svim svojim znanjem i diplomatijom nakon tri časa diskusije uspjela da ubijedi bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića da glasa za imenovanje generalske strukture, čime je na mjesto načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH imenovan general Gojko Knežević.

Goganović je, komentarišući izjave ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, rekao da Helez pokušava na imenu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da gradi svoju političku karijeru, te ga upozorio da su svi koji su to radili – ubrzo završili svoju političku karijeru.

– Predsjednik Republike Srpske je preživio napade mnogih političara i izlazio kao pobjednik, tako da će i iz ovih napada izaći kao pobjednik – zaključio je Goganović.

Ostavite komentar