“Ni Marfi ni američka ambasada neće ugasiti glas srpskog naroda i Republike Srpske”

0
59

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica izjavio je da su napadi na institucije Republike Srpske još jednom potvrdili da je politika koju vodi sadašnja administracija u američkoj ambasadi u BiH politika ugnjetavanja, ucjena i pritisaka koja nailazi na sve veću osudu i na koju će Srpska dati odgovor.

Bjelica je naglasio da tu nema nikakvog prijateljstva prema Srbima i Republici Srpskoj, kako to svakodnevno kao mantru ponavlja američki ambasador Majkl Marfi.

On je konstatovao da je blokada zvaničnih internet domena institucija Republike Srpske ogolila američki sankcioni štap i pokazala sasvim jasno i otvoreno da je cilj uništenje Srpske i otimanje njene imovine, a ne pojedinac kako to žele bezuspješno da predstave.

– Napad na zvanične internet domene najbolje je pokazao na koji način američka ambasada vrši pritisak i na šta su sve spremni, a srpskom narodu i Republici Srpskoj su još jednom pokazali kakav imaju odnos prema nama i ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji. Sreća, pa u ovakvim okolnostima i teškim izazovima Republika Srpska ima veliki broj iskrenih prijatelja koji podržavaju njenu poziciju – istakao je Bjelica, prenosi RTRS.

On je naglasio da Marfi i slični muslimanski lobistički mešetari treba da znaju da srpski narod i rukovodstvo Srpske neće dozvoliti ugnjetavanje naše Republike, odustati od naših prava i odreći se zagarantovane ustavne pozicije koja Srpskoj pripada.

– Republika Srpska je spremna da odgovori na sve izazove, prijetnje i ucjene. Odlučni smo da se suprostavimo svim njihovim pritiscima. Naš odgovor na njihovo ugnjetavanje, prijetnje i pritisak je da još više i snažnije radimo. Ovo je vrijeme kada nemamo prava na predah, na kuknjavu, na poniženje da isporučimo sve što bi oni poželjeli, a svjesni smo da je njihov krajnji cilj otimanje imovine Republike Srpske – ukazao je Bjelica.

On je podsjetio da je narod Srpske na izborima dao glas Miloradu Dodiku i izabrao ga za svog predsjednika, kao što je glasao i za sve predstavnike Srpske.

– Oni su su naš glas, glas srpskog naroda i Republike Srpske i taj glas ni Marfi ni američka Ambasada neće i ne mogu nikada ugasati ma koliko nas pritiskali i ucjenjivali. Izdržali smo mnogo teških trenutaka, pa izdržaćemo i ovo. Bićemo još glasniji i braniti ono što je naše, jer znamo koju svetinju branimo, a oni očegledno ne znaju šta napadaju – poručio je Bjelica.

Ostavite komentar