Nije uplaćena treća rata za subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće: Naše pare su date za koncert Slobe Radanovića

0
33

I dok se graodnačelnik Banjaluke Draško Stanivuković hvali uplatom dvije zaostale subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće poručuju da im fali i treća subvencija o kojoj gradonačelnik nema pojma. Pored toga, poručuju da znaju i gdje su pare od subvencija, otišle su na koncert Slobe Radanovića koji grad “poklanja” povodom 8. marta.

Nakon povećanja cijena boravka u privatnim vrtićima što je stvorilo dodatni namet roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće, roditelji su se udružili, te od Grada Banjaluka zahtijevaju izjednačavanje subvencija s cijenom koju roditelji plaćaju za djecu u državnim vrtićima.

Cijena državnih vrtića iznosi 165 KM mjesečno, dok se cijene privatnih vrtića u prosjeku kreću oko 350 KM po jednomn djetetu, a cijene nekih idu skoro i do 400 KM. Iznos subvencije koju roditelji trenutno od grada primaju iznosi 60 KM, što je nedovoljno za pokrivanje troškova boravka djece u privatnim vrtićima. Takođe, broj čekanja u vrtićima se povećao jer u posljednje 3 godine sadašanja gradska administracija nije izgradila nijedan novi vrtić, što je samo dodatno otežalo svakodnevno funkcionisanje.

Da novca na računu grada ima, te da rebalans budžeta za 2023. nema nikakve veze s isplatom subvencija, kao ni sa izjednačavanjem visine subvencija u 2024. godini jasno je i roditeljima koji kažu da znaju zašto novca nema. Novac je potrošen na koncert estradnog umjetnika Slobe Radanovića, koji će 6. marta gostovati u dvorani Borik, a čiji pokrovitelj je ni više ni manje nego Grad Banjaluka.

(Banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar