Ninković: Odbornici neće više da budu taoci pritisaka krupnog kapitala i da oni budu ti preko čijih leđa sad treba da se prelomi rebalans

0
77

Nastavak 15. vanredne sjednice odgođen je do daljenjeg. Odbornici postaju svjesni ozbiljnih radnji koje su počinjene u 2023. tokom vršenja vlasti trenutne administracije i tokom korištenja budžetskih sredstava, jasan je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

“Odbornici su postali svjesni da bi dolaskom u skupštinsku salu, davanjem legitimeta svemu ovome što se u Gradskoj upravi dešava, ili izglasavanjem, uvikli se u ozbiljno krivično djelo, a to je izglasavanje jednog akta koji nije uopšte moguć po zakonskim propisima da bude izglasan u tekućoj godini, a odnosi se na prethodnu godinu”, kaže Ninković.

Priča da su odbornici na putu, da su na skijanju ili ko zna gdje ne stoji, jer Ninković odgovorno tvrdi da je kao predsjednik Skupštine on sazvao zasjedanje, te je dobio povratnu informaciju pojedinih odbornika zašto ne žele da se pojave na sjednici.

Na izjavu šefa kluba PDP-a u Skupštini grada Dragana Milanovića, da Skupština Grada neće da radi, te je neodgovorna, Ninković je poručio da je to pokušaj da se skrene pažnja s onoga što je juče uradio, odnosno predao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Stanivukovića u kojoj se navodi da je 16 miliona KM potošeio mimo budžetskih stavki koje su planirane u 2023. godini, te bi odbornici izglasavanjem rebalansa samo popeglali kriminal.

“Razumijem odbornike koji nisu htjeli danas da dođu i da se na njih vrši pritisak. Odbornici neće više da budu taoci pritisaka krupnog kapitala i da oni budu ti preko čijih leđa sad treba da se prelomi rebalans i vidim spremnost odbornika da se ova sjednica zatvori i da niko više neće da učestvuje u radu”, zaključuje Ninković.

Podsjetio je i na Rješenje ministartsva finansija, koje je reklo da se u 2024. godini ne može izglasati rebalans iz 2023. godine, pišu banjaluckeprice.net.

 

 

Ostavite komentar