Nobilo: Dodik je ustavobranitelj i čovjek dogovora

0
37

Advokat Ante Nobilo izjavio je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik brani Dejtonski sporazum, da je čovjek dogovora i da “postaje problem” za druge samo kada neko hoće da ugrozi Srpsku.

Nobilo, koji je član tima odbrane predsjednika Srpske, istakao je da je Dodik ustavobranitelj, a da Dejtonski sporazum svi ostali hoće da ga sruše.

“Cijeli Zapad želi reviziju Dejtonskog sporazuma. Oni i ne znaju da je na kraju Dodik jedini branilac BiH”, rekao je Nobilo sinoć za Televiziju “Hepi”.

On je istakao da je suđenje predsjedniku Srpske zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita apsurdno, da je pozadina svega politička i da iza Šmita stoje snage koje žele da centralizuju BiH.

Nobilo je rekao da oni koji žele da reorganizuju BiH smatraju da će to učiniti ako smaknu ključnu prepreku, a to je Dodik.

Advokat Goran Bubić istakao je da je u pozadini procesa protiv predsjednika Srpske namjera da se odstrani politički neistomišljenik zbog oduzimanja imovine Republici Srpskoj.

On je naveo da se u optužnici navodi da je predsjednik Srpske odgovoran jer je postupao po Ustavu Republike Srpske, što je paradoks.

“Ovdje je riječ o sukobu prava i neprava i istine i laži. Šmit je lažan visoki predstavnik koji je donio lažnu inkriminaciju na koju su nasjeli u Sudi i Tužilaštvu BiH”, rekao je Bubić.

Advokat Goran Petronijević rekao je da je Dodik simbol otpora i čuvar Republike Srpske, zbog čega ga kao takvog žele ukloniti kroz sudski proces.

On je naveo da u pozadini svega stoji namjera revizije Dejtonskog sporazuma, naglasivši da pitanje imovine zadire u jednu od najozbiljnijih revizija tog sporazuma.

Petronijević je istakao da, nakon 30 godina od rata u BiH, dijelu međunarodne zajednice ne odgovara mir niti pomirenje u BiH, već se sve vrijeme vrši tiha revizija Dejtona.

“Oni koje nazivamo Zapad danas čačkaju po Kosovu i Metohiji i po BiH. Oni su gospodari prostora i žele da nametnu svoju volju”, rekao je Petronijević.

Srna

Ostavite komentar