Novalić: Marfi milionima plaćao planove o širenju laži i neistina

0
45

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u otvorenom pismu upitao američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija kako će vladi SAD opravdati kako su milionskim iznosima plaćani medija planovi kojima su širene laži i neistine u BiH.

– Ne znam kako je kod vas, ali u našoj zemlji je grijeh lagati, a u laži su kratke noge – naveo je Novalić odgovarajući na optužbe Marfija koji je rekao da je federalni premijer sankcionisan zbog korupcije.

Novalić je izrazio nadu da će SAD u BiH ponovo poslati ozbiljnog i nekorumpiranog ambasadora, poput njegovih prethodnika.

– A ne kao što ste Vi gospodine Marfi, jer Vi ostavljate samo laži i smutnje među Bošnjacima – naveo je Novalić u otvorenom pismu.

On je ocijenio da se Marfi ponovo “gotovo patološki” bavi njim, te da je priča o korumpiranosti strategija koja se, nažalost, u BiH provodi već 30 godina.

– Ovaj narod nije glup koliko Vi mislite, gospodine Marfi. Uložili ste mnogo u propagandu i opet ste morali izvršiti državni udar. Trebalo je da priupitate svog kolegu Larsona, koji je iz BiH utekao pod čudnim okolnostima, zbog čega su mene stavili na crnu listu. Saznali biste da su u pitanju pisma penzionerima kakva je slao i predsjednik Amerike. Čudi da niste mogli čak naći ni bolje opravdanje – rekao je Novalić, dodajući da je jasno da je smetao projektima i širim planovima.

Ostavite komentar