Novinarske manipulacije: Istina u sjeni neobjektivnih medija “Capitala” i “Buke”

0
29

I dok se Republika Srpska bori sa brojnim problemima i svim snagama pokušava da sačuva nezavisnost i integritet, naši dragi “nezavisni” mediji iz Republike Srpske, poput “Buke” i “Capitala”, pokazali su nam svoj jedinstveni talenat za objektivnost, plasirajući nam vijesti koje su toliko nepristrasne da se svi u čudu krstimo i lijevom i desnom, kako li im samo uspjeva?

Umjesto da se bave dosadnjikavim starim standardima novinarstva, što svakako uključuje transparentnost, istinitost i odgovornost, ovi mediji su se odlučili za revolucionarni pristup – plasirati sadržaje koji odgovaraju njihovoj vlastitoj naraciji, bez obzira na to koliko šteti građanima Republike Srpske.

Uzimajući u obzir njihovu očiglednu odanost “nepristrasnom” izvještavanju, ne možemo se ne diviti njihovoj sposobnosti da uvijek pronađu način da zavade, podijele i stvore konfuziju među građanima Republike Srpske.

Njihovoj sposobnosti da prenesu objave medija koji su osvjedočeni neprijatelji Srpske, plasiraju sadržaj koji urušava ugled Republike Srpske te potkopavnju povjerenja javnosti u institucije Srpske, pozavidio bi i sam Gebels.

Ovi mediji često preferiraju senzacionalistički pristup, koji ide isključivo na ruku njihovim skrivenim agendama.

Ovakvo ponašanje medija ozbiljno ugrožava integritet novinarske profesije te stvara ozbiljne probleme u informisanju javnosti. Sve u svemu hvala “Buki” i “Capitalu” što su nas podsjetili na to da istina može biti izazovna, ali nikada dosadna. Njihova deviza – prodaj vjeru za večeru, baca ljagu na sve medije koji rade na tome da javnosti budu dostupne istinite i relevantne informacije. Bravo, gospodo (d)novinari, bravo!

Ostavite komentar