Objavljen snimak: Plenković vrijeđa vlasnika kafića

0
65

Nakon što su ranije objavljeni snimci na kojima premijer Hrvatske Andrej Plenković vrijeđa članove Domovinskog pokreta i Mosta, te napada medije, “Nacional” je sinoć objavio audiozapis na kojem premijer govori o mladim generacijama koje su zbog medija odgojene na pogrešan način.

“Jedna generacija ljudi, koja danas ima 45 godina, ako gleda najčešće korišteni portal… Oni se od dvadesete odgajaju na mržnji Indeksa (ne čuje se dobro). Mlada generacija, neko ko danas ima 45, od dvadesete je naviknut na tezu da smo mi lupeži, trogloditi, bezzubi, koji ne znamo ništa, koje treba uništiti i koji su lupeži”, govori Plenković, prenosi pomenuti portal.

“I onda ti prije par godina stave anketu jesi čovjek ili HDZ-ovac, kad je onaj go*nar iz Rijeke stavio u svoj kafić da ne smiju ući HDZ-ovci. A zove se kafić Three Monkeys (Tri majmuna). Sjećate se toga? Ne smijemo se smijati, zaboravljamo to”, upozorava Plenković, dok se okupljeni smiju.

“Čak sad razmišljam jesmo li bili preplahi u tom. S ovom pameću sad više ne bi bio tako preplah i premekan. Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, ruku, nema te, pojede te i doviđenja. Moraćemo pokazati puno čvrstine više, u pravnoj i političkoj bici s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas eliminišu. Shvaćate?”, pita Plenković.

Riječki kafić u vrijeme korone zabranio ulazak HDZ-ovcima

Podsjetimo, riječki kafić je u februaru 2021. objavio kako ne želi da ga više posjećuju “članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a”.

“Povodom nagrade koju nam je uručio naš premijer jer smo bili vrlo disciplinovani i dobri, a ta nagrada je da kafe barovi od ponedjeljka mogu prodavati kavu za van (do sada su mogle pumpe, frizerski saloni, kiosci itd.) imamo molbu za sve članove, glasače i simpatizere HDZ-a. Kao krajnji čin poniženja što smo doživjeli od vas, naše vlade i vašeg premijera, molimo v( ne zaslužujete veliko)as da ne dolazite u naš bar jer ovdje niste dobrodošli”, naveli su tada i dodali:

“Iz razloga što naš premijer nije bio sposoban braniti mi toliko voljenu domovinu jer je anemičan, a ipak je jako sposoban grčevito braniti tekovine 30-godišnje vladavine HDZ-a  i njegovih pulena. Iz razloga što mi je sistematski osiromašena zemlja do te granice da ni najveći optimisti više ne vide izlaz iz ovog stanja”.

“Iz razloga što je krađa svih oblika temeljni cilj većine članova i simpatizera vaše stranke. Namjerno ne navodim imena jer nemamo toliko vremena pa da se neko od ekipe ne osjeti uvrijeđen. Iz razloga što bilo ko, ko ne razmišlja poput vas, je srbočetnik, komunista ili šta već. Iz razloga što vrlo stručno i savjesno na pozicije već 30 godina postavljate ljude koji nemaju ali baš nikakve predispozicije za obavljanje istih, ali su podobni”, glasila je tada objava kafića.

Ostavite komentar