Od turiste do stranačkog zombija: Kristijan Šmit i njegova bizarna transformacija u člana stranke Jelene Trivić

0
96

Kada je Kristijan Šmit, običan turista iz Njemačke, kročio na tlo Bosne i Hercegovine, nije mogao ni sanjati da će postati dio najbizarnije političke priče u istoriji. Ali, kao što kažu, istina je često bizarnija od fikcije.

Šmit je došao u BiH sa ciljem da istraži kulturno nasljeđe i ljepotu ove zemlje. Međutim, umjesto da se divi prekrasnim pejzažima ili uživa u tradicionalnoj kuhinji, Šmit je na foru uvučen u vrtlog političke ludosti.

Sve je počelo kada je Šmit bio na putu ka Sarajevu i zaustavio se u malom gradiću na granici. Tu je upoznao Jelenu Trivić, liderku nove političke stranke koja je obećavala “promjenu” i “bolju budućnost” za zemlju. Fasciniran njenom harizmom i obećanjima, Šmit je postao zainteresovan za politiku.

Ali, umjesto da se edukuje o političkom sistemu i pravima građana, Šmit je bio uvučen u vrtlog besmislenih političkih igara. Jelena Trivić je brzo prepoznala Šmitovu ljubav prema kapljici i za litar loze, iskoristila ga kao svojeg političkog “zombija”.

Šmit je postao Jelenin “čovjek za sve”, obavljajući sve zadatke koje mu je ona naredila. Od distribuisanja propagandnog materijala do organizovanja političkih skupova, Šmit je postao Jelenin poslušni sluga.

Ali, ni Šmit ni Trivićeva ne shvataju da su postali predmet sprdnje i ismijavanja.

Građani su se pitali kako je jedan turista iz Njemačke mogao postati član političke stranke u BiH bez ikakvog znanja o politici ili jeziku.

Ali, ni to nije zaustavilo Šmitovu transformaciju. Postao je pravi politički zombi, bespomoćno slijedeći Jelenu Trivić u svim njenim suludim političkim potezima. Bez ikakvog kritičkog razmišljanja ili samostalnosti, Šmit je postao lutka u rukama Trivićeve.

Kad se malo bolje pogleda, Šmit je jedino i mogao da dobaci do Jelene, jer ga u Srpskoj niko drugi ne zarezuje ni 5%.

A Jeca, Jeca voli da krade… kadar iz drugih političkih partija. Da kupi mrvice sa tuđeg stola. Doduše, nekada ubode solidan komad…

PDP je glavno jelo, ali se priča da su joj SDS-ovci prava poslastica.

I dok Jelena halapljivo jede sve što joj se nađe pod rukom, Šmit je tu da joj doda salvetu kako bi obrisala svaki trag svojih nečasnih radnjih…

Tekst je satiričnog karaktera.

Ostavite komentar