Opet korak ispred drugih: “Bema” organizuje preventivni ginekološki pregled za radnice

0
252

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na člijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević, je u saradnji sa specijalističkim centrom „Alivia“ dogovorila preventivne ginekološke preglede za radnice zaposlene u pogonu ove uspješne firme u Banjaluci, a obzirom da se od 17. do 23 januara 2022. godine obilježava “Evropska nedjelja prevencije raka grlića materice“.

Nakon toga je, kako je najavljeno iz “Beme”, planirana organizacija pregleda i za radnice u Mrkonjić Gradu.

Umičević je u izjavi za banjaluka.net rekao da će u sklopu pregleda biti obuhvaćeno antropijsko mjerenje, preventivni ginekološki pregled, ginekološki uzv pregled i papa nalaz.

“Prijave za pregled su na dobrovoljnoj bazi i nadamo se dobrom odzivu radnica kao kada smo organizovali preventivni klinički pregled dojki i mamografiju. Tada je kod pet-šest radnica nažalost otkriven karcinom dojke, ali zahvaljujući blagovremenoj dijagnostici preživjele su i rade. Apelujemo da se odazovete akciji i odete na pregled jer slogan ovogodišnje nedjelje prevencije raka grlića materice dovoljno govori “Bolje spriječiti nego liječiti-redovnom kontrolom pobjedićemo karcinom grlića materice”, poručio je Umičević, koji sa velikim uspjehom vodi ovu firmu, koja je izrasla u simbol grada na Vrbasu i privrednog giganta Republike Srpske.

Naime, organizacijom ovih preventivnih pregleda i samim uključivanjem u ovu akciju, “Bema” i Umičević su po ko zna koji put pokazali da misle na svoje radnike i da je za njih zdravlje radnika najbitnije, što trebaju slijediti i svi drugi privrednici.

(N.Sp.)

Ostavite komentar