Orban: Vjerovatnoća da Rusija može biti poražena – ne postoji

0
58

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u intervjuu nemačkom izdanju Bild da mu je teško da zamisli da Rusija može da bude poražena.

Po njegovim riječima, ruski predsjednik ima jasnu sliku onoga što će se dešavati i kako Rusija može da pobijedi.

– Predsjednik Rusije Vladimir Putin ne može da izgubi ako pogledate vojnike, tehniku i tehnologiju. Pobijediti Rusiju – to je teško zamisliti. Vjerovatnoća da Rusija zaista može biti poražena – ne postoji – rekao je Orban u intervjuu Bildu.

Posle nedavnih razgovora sa Putinom i Vladimirom Zelenskim, Orban je rekao da će “naredna dva do tri mjeseca biti žešća, nego što mislimo”.

– Šta će se desiti na frontu u naredna 2-3 mjeseca do izbora u SAD? Biće mnogo gore. Tamo ima mnogo naoružanja, a Rusi su odlučni. Energija sukoba i broj žrtava biće još užasniji, nego što je bilo u posljednjih sedam meseci. Iako je i ranije bilo strašno. Ono što je pred nama je mnogo gore nego što mislimo – objasnio je mađarski premijer.

Premijer Mađarske je poslednjih par dana posjetio Kijev, Moskvu i Peking, a danas kreće i za Vašington u nadi da će pokušati da izdejstvuje prekid vatre u Ukrajini.

Ostavite komentar