OSIM PENZIONERA: PUPS dodao poljoprivrednike i proletere u naziv stranke

0
232

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije odlučeno je da se proširi naziv stranke sa 3P „proleteri, penzioneri i poljoprivrednici“, dok je Milan Krkobabić ponovo izabran za predsednika stranke. Takođe, imenovani su i novi potpredsednici stranke – Dragan Marković – Markoni i Stefan Krkobabić.

Na sednici je istaknuto da PUPS nastavlja sa dosadašnjom politikom, s fokusom na poboljšanju statusa penzionera, proletera i poljoprivrednika, koji su srž razvoja Srbije.

Dragan Marković Markoni bio je narodni poslanik na listi PUPS-a u prethodnom sazivu Skupštine. Od osnivanja PUPS-a bio je jako blizak rukovodstvu ove partije i davao je doprinos promociji stranke.

Uostalom, to ga je i kvalifikovalo za poslaničku listu ove partije, a sada i za potpredsednika stranke. Od februara 1992, započeo je profesionalnu karijeru u tadašnjem RDB, a kasnije nastavlja u BIA gde je dočekao penziju. Tokom rada u BIA prošao je sve nivoe od operativca, šefa grupe do zamenika direktora BIA.

Stefan Krkobabić je u prethodnom mandatu bio potpredsednik Narodne skupštine. Završio je Fakultet za kulturu i medije u Beogradu. Radio je u Privrednoj komori Beograda od marta 2013. do marta 2015. Takođe, Vlada Srbije ga je imenovala za v.d. direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ 30. maja 2019. Na izborima 2020. prvi put je izabran za narodnog poslanika.

(Danas)

Ostavite komentar