Ostojić: BORS će spriječiti okupljanje SDP-a u Banjaluci

0
96

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je danas da će BORS na sve moguće načine pokušati da spriječi najavljeno okupljanje članova SDP-a BiH u Banjaluci povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a.

Ostojić kaže bi to bila uvreda za sve žive borce Vojske Republike Srpske, ali još veća za poginule borce koji su dali život za stvaranje Srpske.

On je istakao da će BORS biti u stalnom zasjedanju dok se ova situacija do kraja ne razriješi.

Ostojić je podsjetio da je Policijska uprava Banjaluka donijela rješenje kojim se SDP-u zabranjuje okupljanje radi obilježavanja ZAVNOBiH-a, ali da oni uprkos tome ne odustaju od dolaska u Banjaluku, što je, kaže on, vid provokacije.

– Zbog toga nadležne institucije Republike Srpske takvo okupljanje treba da zabrane u čitavoj Srpskoj – naglasio je Ostojić, piše RTRS.

Kada je riječ o izjavama ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o navodnom postojanju “vojnih kampova za obuku paravojnih formacija na teritoriji Republike Srpske”, Ostojić je rekao da su to čiste izmišljotine i laži i da su takve tvrdnje veoma opasne sa bezbjednosnog aspekta.

Ostojić je poručio da u Srpskoj ne postoji ništa što može da izazove destabilizaciju, dok je poznato da na prostoru FBiH djeluju brojni paradžemati.

Ostojić je pozvao Heleza da zajedno odu i da mu pokaže gdje se tačno u Srspkoj nalaze pomenuti kampovi.

Ostavite komentar