Otpis dugova u zamjenu za glasove: Skandal u Banjaluci postaje sve ozbiljniji

0
41

Direktor ZIBL-a, Aleksandar Marković, je smijenjen. Gradski menadžer Bojan Kresojević i gradonačelnik Draško Stanivuković potrudili su se da oslobode fotelju u ZIBL-u za Sandu Kresojević.

Podsjećamo, ova dvojica su izazvala pravu pometnju slanjem opomena, odnosno uplatnica građanima iz Gradske uprave za neplaćene komunalne usluge unazad 10 – 15 godina. Nakon haosa i uznemiravanja građana, dosjetili su se nove taktike. Sada Kresojević poziva građane u svoju kancelariju kako bi otpisao dug komunalne naknade, iako nije nadležan za to.

“Jasno je kao dan da on poziva uplašene građane, pogotovo penzionere, u svoju kancelariju da se tamo predstavi kao veliki dobrotvor i spasilac koji će za obećani glas njemu i Stanivukoviću, otpisati ono što Zakon o obligacijama propisuje da se mora otpisati. Jedina zakonita adresa za regulisanje otpisa u ovom haosu oko komunalne naknade je ZIBL, gdje se na licu mjesta vrši uvid u finansijsku karticu. Za dugovanja starija od tri godine popunjava se pripremljen obrazac kojim se traži otpis duga, i to je to”, kaže naš dobro obaviješten izvor.

On dodaje da umišljeni menadžer može to sve da uradi za obaveznika, ali pod uslovom da mu ovaj obeća glas na predstojećim izborima. Ako obaveznik obeća i dodatne glasove članova svoje porodice, menadžer će iskoristiti svoj autoritet prema ZIBL-u nezakonito tražeći otpis svih dugovanja, čak i posljednje tri godine, koje bi obaveznik morao izmiriti ako zaobiđe Kresojevića.

banjaluckeprice.net

Ostavite komentar