Ovo je Amerikanac koji obilazi banke u Srpskoj i zastrašuje ih

0
34

Na fotografiji pored je Tod Bulok. Tod Bulok, Amerikanac, diplomata, koji je šef banjalučkog odjela američke Ambasade u BiH, prema saznanjima ATV-a obilazio je banke i govorio im da sa ATV-om i drugim sankcionisanim kompanijama ne smiju da imaju nikakve veze.

Poslali smo mejl Američkoj ambasadi i pitali da li je tačno da je njihov službenik obilazio banke, a isto smo pitali i nekoliko banaka – da li im je dolazio Tod Bulok. Pogađate, niko od njih se nije udostojio da odgovori.

I danas smo, zbog sankcija kojima smo izloženi ali i kršenju ljudskih i radničkih prava, poslali mejlove na nekoliko adresa tražeći odgovore. Pisali smo Delegaciji ЕU u BiH, Direkciji za evropske integracije, Еvropskoj komisiji i Еvropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Pitali smo ih: Da li je prema pravnoj tekovini i normama ЕU ovakvo kršenje medijskih prava i sloboda dozvoljeno u ЕU i zemljama koje su u pretpristupnim pregovorima? Kako komentarišete ovakav intervencionizam strane države u BiH koja je u pregovorima za pristupanje ЕU i kako to utiče na evropski put BiH? Treba li reći da odgovore nismo dobili?

Podsjećamo vas da smo i prošle sedmice pisali američkoj Ambasadi u Sarajevu i pitali zbog čega novinari ATV-a ne mogu dobiti kredit u bankama s obzirom na to da je bivši ambasador Еrik Nelson, na kraju svog mandata a nakon što su uvedene sankcije ATV-u prije dvije i po godine, rekao da sankcije nisu usmjerene protiv novinara i radnika ATV-a?

Pitali smo i da li je osoblje Ambasade u Sarajevu ili Konzulata u Banjaluci dolazilo ili zvalo banke govoreći im da će snositi posljedice ukoliko budu dale kredit radnicima ATV-a? I još ovo smo pitali: za šta su, tačno, krivi radnici ATV-a koji ne mogu da ostvaruju svoja ljudska i zakonska prava u vlastitoj zemlji? Iz američke Ambasade odgovorili su, zamislite bezobrazluka, da se obratimo bankama.

Da li mislite na one iste banke u koje idu vaši službenici i prijete bankarima? Licemjerno i bezobrazno.

(ATV)

Ostavite komentar