Parodija na “Marfijev zakon” – zakon ambasadora SAD Marfija

0
151

Marfi je nedavno predložio svoj jedinstveni i nekonvencionalni “Marfijev zakon”.

Evo kako bi taj zakon mogao izgledati:

1. Marfijev zakon o diplomatskom stilu: Ambasador Marfi ima apsolutno pravo da uđe na sastanak diplomatske misije u svemirski brod, noseći svemirske naočare i izvodeći vratolomije oko stola.

2. Zakon o zaštiti američkih interesa: Svako ko ne dijeli isto mišljenje kao ambasador Marfi biće automatski označen kao “izdajnik Amerike” i biće primoran da tri puta dnevno recituje himnu SAD prije nego što mu se dozvoli da napusti sastanak.

3. Marfijeva književna policija: Sve knjige koje ne promovišu “američke vrijednosti” – poput superjunačkih stripova i romana o američkom kapitalizmu – biće automatski zabranjene. Umjesto toga, svi građani će biti obavezni da čitaju izvještaje o sabotaži zlih stranih sila.

4. Zakon o uniformama: Ambasador Marfi dopušta građanima da nose samo odjeću bijele boje sa crveno-plavim akcentima. Svako ko se ne pridržava ovoga biće podvrgnut “modeleskih” sirotištu, gdje će morati da nosi odijela iz 18. vijeka.

5. Zakon o kulturnoj infiltraciji: ambasador Marfi će svakog vikenda organizovati obavezne plesne radionice u stilu “zapadnjačkog tvista”. Svi građani moraju učestvovati, a oni koji ne plešu “američki” biće poslati na “vražje ostrvo”.

6. Zakon o ishrani ambasadora: Svaki restoran širom zemlje mora služiti isključivo kapkejkove, kobasice i šejkove sa ukusom američkih keksa s čokoladom. Svi drugačiji obroci biće automatski odbačeni kao “izdaja patriotskih vrijednosti”.

7. Zakon o stvaranju atmosfere: Pri ulasku u ambasadorski dom, svi gosti moraju izvesti koreografirani plesni broj od pet minuta. Oni koji ne pružaju zadovoljavajuću izvedbu biće “izgnani” iz zemlje i poslati na “put oko svijeta 80 dana”.

Naravno, ova parodija Marfijevog zakona je čista fikcija i nije zasnovana na stvarnim događajima. Prikazana je samo kao šaljiva verzija zakona kako bi izazvala humor i zabavu.

Marfi je daleko gori.

Ostavite komentar