Pavlović: Sud BiH je mali haški tribunal

0
120

Sud BiH u smislu presuda koje donosi i u precepciji javnosti u Republici Srpskoj zapravo je mali haški tribunal što je dodatno pokazao sudski proces koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, rekao je direktor Centra za društveno-politička istraživanja Dušan Pavlović gostujući u trećoj epizodi podkasta “Granica postoji”.

– Haški tribunal koji je, jasno je svima ne trebamo ponavljati da je to politička priča, faktički kopiran u Sud BiH i on jeste “mali” haški tribunal. To vidimo kroz presude i vrste suđenja, procese, presude Srbima za postojeće ili takozvane ratne zločine – pojasnio je Pavlović.

On je upozorio da je sudski proces protiv Dodika i Lukića još jedan u nizu napada na Republiku Srpsku i da to nije i posljednji napad.

– Republika Srpska nema izbora. Republika Srpska mora da pobijedi, ne samo u ovom procesu nego u ovoj situaciji jer ako dozvolimo da završe ovaj dio posla, sljedeća je imovina i teritorija. Granice se svaki dan postavljaju – poručio je Pavlović gostujuci u trećoj epizodi podkasta “Granica postoji” koji se emituje svakog petka u 18.00 časova i koji je nastavak aktivnosti podrške institucijama Republike Srpske iskazanim kroz narodne proteste koji su 17 puta organizovani na granici između Republike Srpske i susjedne FBiH.

Ostavite komentar