Petrović pokušava sebi da pripiše zasluge Vlade

0
65

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nastavlja sa grubim obmanjivanjem javnosti, tvrdnjama kako Ministarstvo navodno želi da zaobiđe isplatu šteta od afričke kuge svinja.

– Kad već ništa nije učinio da konkretno pomogne narodu Semberije u nevolji koja ga je zadesila,  Petrović sada pokušava sebi da pripiše zasluge za isplatu više od 21 milion KM koliko su Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo do sada isplatili po osnovu šteta od afričke kuge svinja.

Ministarstvo ističe da to nije nikakva zasluga Petrovića, kojem poručuje da se „ne kiti tuđim perjem“, nego da izađe u javnost sa podacima kako je on konkretno pomogao u sprečavanju širenja virusa afričke kuge svinja i koliko je Gradska uprava do sada izdvojila sredstava za pomoć u obnovi svinjskog fonda ili za nadoknadu štete.

O djelovanju Ministarstva i pravovremenom donošenju mjera, kako na prevenciji, tako i na spašavanju preostalog i zanavljanju svinjskog fonda, najbolje je da ocjenu daju uzgajivači svinja, ali i da isto tako daju ocjenu o činjenju odnosno nečinjenju Petrovića.

Afrička kuga svinja je pošast koja je zadesila cijeli region i Еvropu i u uslovima ogromnog broja eutanaziranih svinja neukusno je i neprimjereno dodatno stajati na muku poljoprivrednim proizvođačima plašeći ih kako će Vlada navodno zaobići isplatu šteta.

– Gradonačelniče, umjesto što konstantno prebrojavate koliko je novca isplatila Vlada, zasučite rukave pa kreirajte mjere da i sami date doprinos u saniranju ovih šteta i zanavljanju proizvodnje svinja, jer od kuknjave, naricanja i Vaše prazne priče seljak nema ništa.

Ministarstvo ovim saopštenjem prekida svaku dalju polemiku sa gradonačelnikom, koji je očito već počeo predizbornu kampanju, te žali što se na ovaj način mora obraćati javnosti, primorana konstantnim lažima bijeljinskog gradonačelnika.

Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo će do kraja isplatiti preostali iznos štete po osnovu bolesti afričke kuge svinja, a u dogovoru sa predstavnicima uzgajivača svinja osmišljene su i mjere zanavljanja svinjskog fonda u 2024.godini.

Ostavite komentar