Plenković ispoštovao čvrst stav da se ne sastaje sa Komšićem

0
74
Čvrst stav hrvatskog premijera Andreja Plenkovića je da se ne sastaje sa članom Predsedsjedništva BiH Željkom Komšićem i zato se nije pojavio na jutrošnjem sastanku u Predsjedništvu BiH, rečeno je Hini iz hrvatske delegacije.

Pojašnjeno je da Komšić nije izabran za hrvatskog člana Predsjedništva voljom hrvatskog naroda u BiH i sa njim stoga nikakav kontakt nemaju ni druge institucije Hrvatske.

Podsjećaju da je Plenković isto postupao i prilikom radnih posjeta BiH 2021. i 2023. godine kada se sastajao samo sa zvaničnicima Savjeta ministara i parlamenta BiH.

“Uzimajući u obzir da se praksa preglasavanja hrvatskog naroda u izboru člana Predsjedništva BiH ponovila i na opštim izborima 2022., predsjednik vlade nema namjeru da promijeni svoj pristup”, saopšteno je iz kancelarije hrvatskog premijera.

Plenković je juče doputovao u Sarajevu, gdje borave i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i holandski premijer Marko Rute.

Prije razgovora s domaćim političarima najavljenih za danas Plenković se u Sarajevu sastao s predstavnicima najvećih verskih zajednica u BiH.

Predsjednica EK Fon der Lajen i holandski premijer Rute jutrošnjim susretom s članovima Predsedništva BiH započeli su seriju razgovora sa srpskim članom Željkom Cvijanović i bošnjačkim Denisom Bećirovićem.

Ostavite komentar