Politički pejzaž u previranju: CIK i SDS uvode novu eru političke apsurdnosti

0
51

U srcu političke kuhinje međunarodne zajednice, gdje se kuva i muti sudbina naroda, sijaju se nove zvijezde: CIK & SDS!

Po CIK-ovim standardima, SDS je toliko nedostojna stranka, da ne posjeduje račun u banci. Naravno, to nije račun koji bilježi finansijske transakcije, već račun koji bilježi političke intrige i podvale.

SDS posjeduje račune, ali su pod sankcijama SAD i banke su morale da ih pogase.

SDS je odlučio da igra po CIK-ovim pravilima. Miličević se kao nešto buni i pruža otpor, a istina je da je odlučio odigrati igru, kao pas koji se povinuje svojim gospodarima. Jer, zašto se pošteno boriti kad se možeš prilagoditi i uživati u privilegijama?

Ovaj korak je proglasio novu eru političke apsurdnosti. Sada CIK ima moć da bilo kojoj stranci zatvori vrata pod izgovorom da ne ispunjava njihove proizvoljne zahtjeve. SDS je čak otišao korak dalje, formirajući novu verziju sebe, distancirajući se od Republike Srpske, koja je ponikla uz SDS. Dakle, SDS je postao prošlost, kao staromodni račun bez e-bankinga.

Miličević je još naveo da su promijenili ime stranke, a mi sad možemo da nagađamo da li se nekadašnji SDS sada zove “Stranka demokratske štednje” kako bi jasno pokazali da su sada finansijski osvješćeni i spremni za političku “borbu”?

Bilo kako bilo, ova situacija je otvorila Pandorinu kutiju u političkom svijetu – sada CIK, zahvaljujući SDS-u, može da koristi bilo kakav izgovor da zabrani bilo kojoj stranci izlazak na izbore. Pitamo se da li će uskoro biti potreban i kreditni izvještaj za političke stranke, ili možda hipoteka na sjedište stranke?

Jedno je sigurno, ovim potezom SDS je dodatno ojačao svoju distancu od Republike Srpske, jer je u ovom slučaju “Stranka demokratske štednje” potpuno odvojeni entitet, čak i finansijski. Očigledno je da se politički pejzaž mijenja brže nego što možemo pratiti, a pitanje je ko će slijedeći morati da otvori štedni račun kako bi se bavio politikom u ovoj zemlji.

Ostavite komentar