POSJETA STUDENATA:“Bema” za primjer po preduzetim mjerama zaštite na radu

0
95

Studenti pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci posjetili su danas Tvornicu obuće „Bema“ Banjaluka, gdje su imali priliku da se upoznaju sa zaštitom na radu i mjerema koje se preduzimaju kako bi se osigurao najviši stepen zaštite radnika ovog uspješnog kolektiva.

Naime, studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci već nekoliko godina u sklopu nastave dolaze u obilazak Tvornice obuće „Bema“, a nastava na taj način nije bila organizovana tokom prošle godine zbog pandemije virusa korona.

“Došli smo da studenti vide uslove radne sredine, da se u sklopu vježbi upoznaju kako i na koji način se radi u tvornici obuće “Bema“. Zadovoljni smo uslovima rada koje smo vidjeli ovdje, a objasnila sam im da obrate pažnju da su svugdje postavljene ventialacione cijevi. Takođe, vidjeli smo da radnici poštuju mjere zaštite na radu kao i epimiološke mjere”, rekla je Radmila Ubović, specijalista medicine rada, koja je asistent na Medicinskom fakultetu.

Iz “Beme” su poručili da im je zadovoljstvo što budućim ljekarima mogu biti praktičan i pozitivan primjer zaštite na radu, te su istakli da im stoje na raspolaganju i za buduću saradnju, čime ova  tvornica, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, pokazuje da je spremna za svaki vid saradnje, na dobrobit i mladih, ali i svojih zaposlenih, te cjelokupne zajednice.

(N.Sp.)

Ostavite komentar