Poslovna konferencija „Izazovi i budućnost poslovanja“ sutra u Banjaluci (VIDEO)

0
53

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje poslovnu konferenciju „Izazovi i budućnost poslovanja“ u srijedu u Banskom dvoru, s početkom u 10 časova.

Naime, konferencija će biti organizovana u okviru aktivnosti na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2022 – 2024.

Učesnici će diskutovati o važnim temama, a to su reforme i regionalni ekonomski razvoj, kako odgovoriti na izazov rasta plata, te da li je visoko obrazovanje snaga ili kočnica razvoja ekonomije.

U pozdravnom govoru učesnicima će se obratiti Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS i Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Moderatori na panelima će biti Milan Ćulibrk, urednik NIN-a, Gorislav Papić, sa RTS-a, Aleksandar Hršum, voditelj Nova BH, nakon čega je predviđen razgovor poslodavaca sa ministrima Vjekoslavom Petričevićem, Borisom Pašalićem, Suzanom Gašić i Nedeljkom Ćorićem.

“Cilj konferencije je da kroz dijalog poslodavaca, predstavnika Vlade Republike Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznamo ključne ekonomske i socijalne izazove, kao i pravce djelovanja ka stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice”, Saša Aćić, direktor Unije.

On je istakao da je potrebno povećati uticaj poslovne zajednice u kreiranju ključnih strateških i planskih dokumenata i provođenju socio-ekonomskih reformi u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Događaj se organizuje u okviru realizacije projekta ”Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BIH – EISE” koji finansira Evropska unija, a koji provodi Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.

(A.M.)

 

 

Ostavite komentar