Postupanje Uzunovićeve biće dio argumentacije odbrane za njeno izuzeće

0
33

Advokat Anto Nobilo, član Tima odbrane predsjednika Srpske Milorada Dodika smatra da je sudija Sena Uzunović, koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike, u sudnicu došla pripremljena da pošto pokrene postupak i da glavni pretres počne čitanjem optužnice.

Nobilo je gostujući u emisiji RTRS-a Drugi ugao, pojasnio da, ako imate zajedničku optužnicu i dođe do razdvajanja postupaka, kao u slučaju Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, optužnica mora biti dorađena i mora da opisuje samo jednog optuženika.

Navodi i da je nakon zatraženog izuzeća sudije, zakon jasan, mora se obustaviti postupak, osim kod hitnoće ili ako će postupak biti ugrožen, što nije slučaj.

– Upravo će ovakvo postupanje sudije Uzunović biti dio argumentacije odbrane u pisanom zahtjevu za njeno izuzeće – poručio je Nobilo.

Navodi da je sutkinja ignorisala svojim faktičkim radnjama postojanje zahtjeva za izuzeće i provela je sve ono što je mislila danas provesti.

– Po meni, ona je ocijenila da može, odbrana smatra da ne. Mi ćemo naravno u jednom momentu, ako bude potrebno u žalbi sve to elaborirati i pokazati da je došlo do teškog kršenja prava okrivljenika – poručio je Nobilo.

Podsjećamo, u Sudu BiH u ponedjeljak je održano ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike, prenosi RTRS.

Ostavite komentar