Potpuno rasulo u PDP

0
71

Iako je OO PDP-a u Novom Gradu zvanično raspušten prije skoro sedam dana, još uvijek se ne stišava bura između bivšeg članstva i šefa PDP-a Branislava Borenovića.

Do izbora je ostalo manje od tri mjeseca, a koliko rasulo vlada u PDP-u najbolje svjedoči činjenica da u toj stranci već traže krivca i opravdanje za moguće loše rezultate u Novom Gradu. Bivši član i nesuđeni kandidat za načelnika opštine Aleksandar Janković, opleo je po svom nekadašnjem šefu, kojeg je Borenović prozvao da je krivac za budući neuspjeh stranke.

Janković u obimnom Fejsbuk statusu kaže da je Borenović posljednji koji bi trebao da mu drži predavanje o poštenju.

– Sada mene, nakon što su mi raspustili odbor, zgazili me, optužuju da nešto rušim? Ja sam kriv što će opozicija katastrofalno izgubiti izbore? Kao, neko se zbog mene i mojih ljudi osjeća neugodno. Da nekome može pući guma na autu? Pa prije će na mom golfu, starom 23 godine, motor produvati. Neko se, je li, sada neugodno osjeća? Manite se svi zato mene i mojih ljudi, eto, ja nisam više problem, radite, pobijedite ako ste u stanju. U čemu je stvar? – kaže Aleksandar Janković, bivši član PDP-a.

Ranije je zbog odluke Borenovića da okrene leđa Jankoviću, potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša podnio ostavku na sve stranačke funkcije. Grmuša sada kaže da PDP politički troši ljude koji obećavaju, a da je jedan od njih bio Janković, kojeg su stranka i politika „samljeli“. Zbog toga je javno prozvao doskorašnjeg šefa Branislava Borenovića.

– Trudim se, sedam godina sam u PDP-u i nikada nisam imao javnu polemiku. Takva politika nije dostojna jednog predsjednika stranke. Branislav Borenović želi prvi da javno komentariše, to će i dobiti. Ni od čega se nisam odvajao. Ako je nekome uredu izbacivati pojedince iz politike – ističe Milko Grmuša, nekadašnji potpredsjednik PDP-a.

Za Borenovića je priča o Novom Gradu završena priča na koju ne želi da se vraća. Ipak, kaže, da pojedinci u Novom Gradu nisu bili poslušni.

Stanje u PDP-u je poprilično alarmantno i ne izgleda da će se popraviti do izbora.

Prema nezvaničnim informacijama, još dva OO ove stranke će uskoro preći u redove neke od vladajućih partija.

Ostavite komentar