Predsjednik RIK-a u četvrtak podnosi ostavku

0
50

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Oliver Blagojević izjavio je Srni da će u četvrtak, 10. aprila, podnijeti ostavku na ovu dužnost, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske kojim poziva članove organa za sprovođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke.

“Zaključak je jasan i s tim u vezi zakazao sam za četvrtak sjednicu Republičke izborne komisije. Kao predsjednik RIK-a podnijeću ostavku i proslijediti je Narodnoj skupštini Srpske na dalje razmatranje i odlučivanje”, rekao je Blagojević.

On je dodao da će nakon sjednice javnost imati informaciju o postupanju ostalih šest članova RIK-a.

Sjednica RIK-a zakazana je za 11 časova.

Vlada Republike Srpske saopštila je prije dva dana da je neprihvatljivo nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH od samozvanog visokog predstavnika u BiH i pozvala sve članove organa za sprovođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke na dužnost.

“Izražavajući opredjeljenje za potpuno poštovanje i dosljednu primjenu međunarodnog prava, Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava Republike Srpske, stav Vlade Srpske je da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku”, navedeno je u saopštenju.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da ovaj zaključak dostavi Savezu opština i gradova Republike Srpske i organima jedinica lokalne samouprave.

Ostavite komentar