Predstavnik Srba u Makedoniji: Sutkinja Caca Nikolovska ozbiljno nagrađena za glasanje o ukidanju 9. januara

0
47

Sutkinja Caca Nikolovska, koja je bila sudija Ustavnog suda BiH kao predstavnica međunarodne zajednice u vrijeme kada je ova institucija proglasila 9. januar neustavnim, imala je veliku materijalnu korist zbog takvog glasanja, a ona danas vodi proces ustavnih izmjena u Makedoniji.

Rekao je ovo Ivan Stoilković, predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji u jednoj emisiji u kojoj je tema bila predstojeće ustavne izmjene u ovoj državi.

Komentarišući činjenicu da ovaj proces vodi Caca Nikolovska, koja je bila jedna od sudija koji su glasali za proglašavanje 9. januara neustavnim, Stoilković je istakao da osnovano sumnja u takav proces.

– Proces ustavnih izmjena u ime vlade vodi sutkinja Caca Nikolovska. Inače, pomenuta je bila predstavnik međunardne zajednice u Ustavnom sudu BiH i poznata je po tome što je bila žestoki protivnik 9. januara – Dana Republike Srpske koji se poklapa sa vjerskim praznikom Svetim Stefanom, pa da navodno ne bude da se mješaju vjersko i državno. Pritom, zaboravljajući da je kod nas Dan Republike 2. avgusta – Ilindan – rekao je Stoilković.

Kako je rekao, i u Sarajevu i u Banjaluci je čuo da je Nikolovska ozbiljno nagrađena za takvo ponašanje i takve stavove.

– I, jedna takva osoba, sa takvim osobinama, u širem regionalnom aspektu, čija je stručnost, a i profesionalnost dovedena pod ozbiljnu sumnju kao nekog ko se ozbiljno materijalno okoristio, ta osoba je nosilac ustavnih izmjena u Sjevernoj Makedoniji – zaključio je Stoilković.

Ostavite komentar