Prvo su nas pljuvali, a sad nam fore kradu

0
72

Čovječe, daj mi fokusiraj pogled jer mi se oči pomalo zamućuju kada se sjetim kako internetom vlada bezobrazni svijet krađe i pljačke sadržaja. Ali zašto bi me to čudilo? Ako uveče zaključavam vrata svog stana, zašto se onda čudim što online zaključavanje nije opcija zaštite čarolije humora?

Koliko smo puta samo uložili svoju kreativnost i dušu u smišljanje originalnih fora a onda shvatimo da su osvanule na portalima koji nemaju ni trunku kreativnosti, a kamoli smisla za poštovanje vlasništva.

Oni sebe nazivaju “inovativnim”, “udarnim” i “najboljim” portalima, dok mi “smućkani” autori i dalje moramo brinuti o našim idejama i posmatrati kako se neko kiti našim perjem. 😄

Možda je trebalo da stavimo veliki i jasan watermark na svoje fore, kao da su neke arheološke vrijednosti. Možda smo mislili da će ljudi biti korektni i neće kraduckati tuđe ideje. Ali ne, izgleda da smo se dobro zajebali jer internet je crna rupa etike.

Kako god, nama je izuzetno drago što smo u eri jednoličnih informativnih portala, unijeli dašak šarenila.

Naši sadržaji su dočekani na nož, jer je u ljudskoj prirodi strah od nepoznatog.

Nijemo su nas posmatrali sa sigurne udaljenosti. Pokušali diskreditovati šireći maliciozne komentare po hodnicima i skrivenim uglovima.

A onda su počeli da nas kopiraju. I tad smo znali da smo uspjeli. Za vrlo kratko vrijeme isplivali na sam vrh, privukli pažnju do te mjere da su nas počeli kopirati.

I neka su. To znači da je naš cilj ispunjen. I tek ćemo pokazati šta sve možemo i šta sve znamo.

Srećna vam Nova godina i da nas još dugo, dugo, kopirate.

Živjeli! 🥂

Ostavite komentar