PUKLA KOALICIJA SA DNS: Jelena Trivić kandidat opozicije za predsjednicu Republike Srpske?

0
94

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić trebalo bi da bude kandidatkinja opozicionog bloka, kojeg sada čine PDP i SDS, za predsjednicu Republike Srpske na izborima naredne godine, saznaje Klix.ba.

Iako su u aprilu rekli da će izaći s imenima kandidata do oktobra, SDS i PDP nisu postigli kompletan sporazum ni do decembra. Ipak, sada je već jasno da će Trivić biti kandidatkinja na funkciji koja je koalicionim dogovorom pripala PDP-u jer ima najveću podršku unutar svoje partije, kako smo pisali početkom decembra. To bi u narednom periodu trebalo biti i ozvaničeno.

To znači da gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ostaje na trenutnoj funkciji, iako je i on bio veoma zainteresovan da zasjedne u “Palatu Republike”. Trivićeva je odustala od kandidature za gradonačelnicu Banje Luke u korist Stanivukovića na prošlim lokalnim izborima.

Između Stanivukovića i Trivić partijske kolege više vjeruju da bi dama bila prava opcija za predsjednicu Republike Srpske.

Tu opciju, kako saznajemo, podržavaju i ostali u opozicionom bloku odnosno SDS i Nebojša Vukanović.

Nakon što je sada pukla koalicija s DNS, sada još preostaje da opozicija izabere ko će ići u utrku za člana Predsjedništva BIH iz reda srpskog naroda.

Tu su trenutno opcije Mirko Šarović i Milan Milićević iz SDS-a i Nebojša Vukanović, ubjedljivo najpopularniji političar opozicionog bloka u ovom momentu.

Vukanović bi mogao donijeti prevagu u obje opcije – svojim ostankom ili napuštanjem koalicije. On je u više navrata razočaran napuštao opozicionare, ali im se i vraćao. Vukanovićeve kritike na račun Nenada Nešića (DNS) na kraju su urodile plodom, pa su PDP i SDS odlučili završiti koalicionu saradnju s DNS-om i dati podršku Vukanoviću.

Ostavite komentar