“Put mučenika Saobraćajne revolucije”

0
184

Saobraćajna revolucija se u istoriji desila nekoliko puta: pojavom točka, željeznice, aviona, motora sa unutrašnjim sagorijevanjem i sa pojavom jednosmjernog saobraćaja u Banjaluci. P.S. Prije toga je Radojičić izmislio kružni tok, ali ga još nisu priznali, jer liči na kikiriki.

Ovako glasi jedan od mnogobrojnih tvitova i trenutno najbolji opis stanja u Banjaluci nakon dugonajavljivane “saobraćajne revolucije” gradonačelnika Draška Stanivuković i svite oko njega.

Iako vidno nezadovoljni, građanima Banjauke novi koncept saobraćaja u Banjaluci postao je inspiracija, pa tako danima ne prestaju šale na društvenim mrežama.

Odabrali smo samo neke od mnogobrojnih.

Za “nesnađene” ubrzo je stiglo uputstvo:

Pored jednosmjerne saobraćajnice, Banjaluka je dobila i više od četiri kilometra biciklističkih staza koje će u narednim danima biti fizički odvojene od saobraćajnice. Međutim, čini se da nisu izdržale prvu kišu.

Ubrzo je stiglo i pojašnjenje…

Od početka i zbog novog režima saobraćaja u Banjaluci već je registrovano nekoliko nezoda, a da bi zbog noviteta moglo da dođe do vožnje u suprotnom smjeru i incidenata ukazao je jedan od korisnika društvene mreže “X”.

Humora nije nedostajalo ni ostalim korisnicima…

Prvi put u Banjaluci postavljeni su i pametni semafori koji detektuju gužve u saobraćaju i na osnovu toga prilagođavaju svoj način rada, a evo šta je poručio nakon postavljanja:

Nakon par dana “pametni semafor” je iznio i prvi zahtjev, a među Banjalučanima se pojavilo novo poređenje kojim se želi ukazati na izuzetno veliki kvocijent inteligencije.

S obzirom da se približava vikend među građanima Banjaluke pojavila se zabrinutost, da će preostali vremenski period do vikenda neće biti dovoljan za najavu i realizaciju nove revolucije. Potrudili su se da iznesu adekvatan prijedlog.

Koliki je značaj “saobraćajne revolucije” dovoljno govori podatak da su za učesnike pripremljene određene pogodnosti.

Ostavite komentar