Radenko Smiljanić novi predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske

0
232

Radenko Smiljanić iz Zvornika novi je predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na Izbornoj skupštini, održanoj juče u Tesliću, Smiljanić je dobio povjerenje delegata da u naredne četiri godine bude na čelu Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, koji okuplja više od 7.000 članova u 34 sindikalne organizacije.

Smiljanić je nakon izbora za predsjednika rekao da će koristiti sva dosadašnja iskustva koja je stekao predsjedavajući u dva mandata Sindikalnom organizacijom metalske industrije i rudarstva u zvorničkoj „Alumini”.

-Nadam se i očekujem da ćemo na najbolji način predstavljati radnike u metalskom sektoru Republike Srpske, te kroz korektan i kvalitetan socijalni dijalog sa poslodavcima doći do najboljih rješenja, prije svega kad su u pitanju prava iz radnog odnosa, ali i materijalni položaj zaposlenih radnika u metalskom sektoru Srpske – istakao je Smiljanić.

Dosadašnji predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Tane Peulić poželio je Smiljaniću da uspješno vodi ovaj sindikat i da u narednom periodu bude istinski zastupnik radničkih prava, ali i obaveza radnika u ovoj sindikalnoj grani.

Ostavite komentar