Radovi u toku – Zvezda i Partizan renoviraju timove za sljedeću sezonu

0
64

Kako koji dan protiče, tako se sve više igrača ili povezuje sa Crvenom zvezdom i Partizanom ili potpisuju za ove klubove. Radovi su uveliko u toku, a za sada Partizan pravi veće promjene, dok je Crvena zvezda odlučila da povjerenje da iskusnim domaćim igračima.

Krenimo od Zvezde.

Crveno-bijeli su za sada produžili ugovore sa Milošem Teodosićem, Rokas Gedraitis i Brankom Lazićem, dok je u toku sezone ugovor potpisao Džoel Bolomboj. Pod ugovorom je i Stefan Lazarević, kao i Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Nemanja Nedović. Majk Tobi i Fredi Gilespi su napustili klub, za njima će i Džavonte Smart, Jago dos Santos ima ponude ali bliži je ostanku, dok je i Adam Hanga na izlaznim vratima. Čeka se odluka oko Treja Tompkinsa.

Što se tiče pojačanja, crveno-bijeli su pre svega doveli Uroša Plavšića na poziciji centra, potom beka šutera Ajzeu Kenana, a za njim i Nikolu Kalinića koga nije potrebno detaljnije predstavljati. U klub je stigao i Amerikanac Majk Daum.

Ostaje da se vidi postoji li mogućnost da Zvezda naredne sezone računa na Nikolu Topića, ali i Nikolu Đurišića koji je želja crveno-bijelih.

Jasno je i da je Crvena zvezda dala poverenje treneru Janisu Sferopulosu koji sada pravi tim po svojoj mjeri. Od igrača koji se povezuju sa Zvezdom to su Tornike Šengelija, Kodi Miler-Mekintajer koji je blizu dresa crveno-belih, kao i Luka Vildosa i Kris Džons.

Dakle, Zvezda najviše računa na iskusne domaće igrače kao što su Teodosić, Nedović, Kalinić, Lazić i Mitrović.
Kod Partizana su u pitanju još veće promjene.

Crno-bijeli su imali jednu od lošijih sezona u istoriji kluba, pa je bilo jasno da će se klub odlučiti ili da menja trenera ili igrače. Trener Željko Obradović dobio je poverenje i novi ugovor, a igrači su počeli redom da se osipaju.

Partizan se za sada razišao sa Kevinom Panterom, Zekom Ledejom, Pi Džej-Dozirom, Frenkom Kaminskim, Alenom Smailagićem, Ognjenom Jaramazom, a ugovor je istekao i Danilu Anđušiću i Džejlenu Smitu, kao i Džejmsu Naneliju i Urošu Trifunoviću.

Bruno Kaboklo je nominalno ostao u timu, ali je došlo do razmirica i veliko je pitanje kako će se taj čvor odmrsiti. On želi da ode iz redova crno-bijelih. Videćemo šta će biti i sa Mateušom Ponitkom koji ima još jednu opcionu godinu u ugovoru.
Dakle, promjene su zaista velike. U timu je ostao Balša Koprivica, kao i Aleksa Avramović koji se povezuje sa odlaskom u ekipu Pariza, a crno-bijeli su počeli da rade po pitanju pojačanja.

Među crno-bijele stigli su Ife Lundberg, Frenk Nilikina i Vanja Marinković. Od igrača koji bi mogli da pojačaju Partizan u narednom periodu spominju se Arijan Lakić, Mario Nakić, Sterling Braun, Kris Džons, Ajzea Majk iz Burga, Najdžel Vilijams-Gos, Čima Moneke kao i Tajrik Džons iz Anadolu Efesa za poziciju centra.

S obzirom na to da više nema Pantera i Ledeja u ekipi, te da je Naneli na izlaznim vratima, Partizan je ostao bez osovine tima i sada je na Željku Obradoviću da od nule sklapa ekipu koja će se naredne godine takmičiti u Evroligi.

Partizan će tek dovoditi nove igrače, to je sigurno.

Tek sledi vrelo leto!

Ostavite komentar