RAT MU NE IZLAZI IZ GLAVE: Helez poručio da na Savjet ministara idem kao u rov, pomenuo i ‘92

0
68

Zukanu Helezu rat ne izlazi iz glave

Zukan Helez, ministar odbrane BiH rekao je da na sjednice Savjeta ministara BiH ide kao u rov.

„Oni inpute dobijaju od Milorada Dodika. To  jako teško funkcioniše. Umjesto da idemo na Vijeće ministara sa nekim elanom da usvojimo puno kvalitetnih zakona, ja kao da idem u rov. To je puno stresa“, rekao je Helez za FTV.

On je najavio i podnošenje krivičnih prijava protiv ministara koji obore tačku dnevnog reda, dodajući da je već podnio neke krivične prijave ali da nema odgovora iz Tužilaštva BiH.

„Sljedeća krivična prijava koja će biti ozbiljna-oni zaustavljaju tačke iz Ministarstva odbrane, sve što se radi u Oružanim snagama, zaustavljaju ministri iz Republike Srpske.

Ima član zakona koji to reguliše. Naredna tačka dnevnog reda koju obore – ide krivična prijava. i neka odgovaraju za ono što rade protiv ove države“, rekao je Helez.

On je rekao i da se divi Nerminu Nikšiću, lideru SDP-a, Elmedinu Konakoviću, predsjedniku NiP-a i Edinu Forti, predsjedniku Naše stranke jer imaju snage i strpljenja u razgovoru sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

„Stalno ponavljati priču oko BiH, nije nimalo lako. Ja da sam htio izdati, to bih uradio 1992. Ne vidim nikoga u trojci ko će dići ruku da izda bilo šta u BiH, pogotovo kada je Ustav u pitanju“, rekao je Helez.

Ostavite komentar