Ratnohuškačke poruke će samo doprinijeti brzom nestanku BiH

0
47

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin rekao je da ratnohuškačka izjava profesora Mithada Ćemana predstavlja nastavak provokacija i prijetnji koje dolaze iz Federacije BiH s ciljem izazivanja straha i stvaranja percepcije stalne tenzije u BiH.

– Ova poruka nije ništa novo, nego jedna u nizu besmislenih poruka, koja takođe predstavlja i pucanj u prazno. Ima funkciju da izazove strah i da stvori percepciju te stalne tenzije u BiH – ocijenio je Župljanin.

On je istakao da je Ćemanova tvrdnja da “nije dilema da li će biti, nego kada će biti rata” proizvod njegove mašte i nije utemeljena ni na čemu, osim na nerealnim željama iz FBiH.

Župljanin je istakao da je žalosno što niko ne reaguje na ovakve poruke i prijetnje.

– Јer da se ovdje radi o pravnoj državi, Ćeman bi isti momenat kada je njegova objava ugledala svjetlost dana, bio uhapšen i procesuiran – rekao je Župljanin.

On je upozorio da je riječ o krivičnim djelima protiv bezbjednosti građana.

– Ove poruke će samo doprinijeti brzom nestanku BiH, ovakave kakva jeste, kao i većoj odlučnosti Srpske da brani svoje vrijednosti, imovinu, svoje institucije i slobodu svojih građana – rekao je Župljanin.

Ostavite komentar