RAZOTKRIVENA AFERA: Kako mafijaške grupe upravljaju pravosudnim sistemom u BiH?

0
48

Javna je tajna, da je vrh VSTS-a uključen u podršku organizovanih mafijaških grupa koje upravljaju pravosudnim sistemom u BiH.

Podsjećamo, sudija Suda BiH Halil Lagumdžija izabran je za predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine 10. februara 2021. godine.

Naime, VSTS omogućio da se pod uticajem tih lobija vrši izbor njima podobnih sudija. U Okružnim i Kantonalnim i Vrhovnim sudovima, pa i u Ustavnom sudu BiH postoje tkz. “PODOBNA VIJEĆA” koja su pod direktnom kontrolom i uticajem mafijaških struktura.

Javna je tajna da CMS sistemom upravlja VSTS i da se masovnim zloupotrebama tog sistema svi predmeti za koje interes ima mafija dodjeljuju na suđenje “PODOBNIM VJEĆIMA”.

VSTS umjesto da se bori za uspostavu vladavine prava u BiH(što mu je primarni zadatak), oni se prave da su “ĆORAVI” i sve vrijeme glume da nisu nadležni.

VSTS zbog interesa mafije ne želi da bude nadležan ni zašta, osim da primaju dobre plate.

“PODOBNA VIJEĆA” unutar pomenutih sudova rade otvoreno za račun i interes mafije, donose otvoreno nezakonite sudske odluke, a u svemu tome VSTS im pruža otvorenu podršku i zaštitu od krivičnog progona.

Na ovakav način VSTS umjesto izgradnje “PRAVNE DRŽAVE” gradi ” MAFIJAŠKI KARTEL”

Ostavite komentar