Ruski „suhoji“ uništili ukrajinsko uporište na sjeverodonjeckom pravcu

0
37

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 777. Ruske snage su iznad Crnog mora uništile ukrajinsku protivbrodsku raketu „neptun“. Ukrajinski dron izvršio je napad na zgradu za obuku Zaporoške nuklearke. Na donjeckom, avdejevskom i južnodonjeckom pravcu ruske snage zauzele su povoljnije položaje.

Šef ukrajinske Nikolajevske oblasne vojne uprave Vitalij Kim saopštio je da je u srijedu uveče oštećen objekat energetske infrastrukture u oblasti, a u regionu su uvedena isključenja struje.

Ruski avioni Su-25 „grač“ uništili su nevođenim raketama uporište Oružanih snaga Ukrajine na sjeverodonjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruske snage pogodile su energetski sistem Nikolajeva, saopštio je za Sputnjik koordinator proruskih snaga u ilegali u Nikolajevu Sergej Lebedev. On je precizirao da ne rade transformatori i trafo-stanice i da neki dijelovi nemaju struje.

Artiljerija grupe snaga „Jug“ izvela je sistemima BM-21 „grad“ udare na oblasti koncentrisanja Oružanih snaga Ukrajine na artjomovskom pravcu.

Ruske snage su prenosivim raketnim sistemom „fagot“ grupe snaga „Dnjepar“ uništile četiri minibusa sa ukrajinskom pešadijom na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, čime je spriječila rotaciju neprijatelja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jurišne jedinice i tenkovi T-80BVM Drugog armijskog korpusa Južne grupe ruskih snaga su kod Časova Jara uništile artiljerijske posade, utvrđenje i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Grupa ruskih snaga „Centar“ tokom proteklog dana je na avdejevskom pravcu oborila pet ukrajinskih dronova i raketa „hajmars“, saopštio je načelnik pres centra grupe Aleksandar Savčuk.

 

sputnikportal.rs

Ostavite komentar