SA DRITANOM NA ČELU: U novoj vladi Crne Gore URA, SNP, SDP, SD i manjine

0
154

Manjinsku vladu Crne Gore koju će predvoditi Dritan Abazović, činiće, pored koalicije Crno na bijelo, SNP, SD, SDP i manjinske partije.

Kako prenosi crnogorski portal Borba, SNP je popustio pod pritiskom i pristao na ulazak SDP-a i SD-a u buduću izvršnu vlast, čije će odluke u Skupštini podržavati 29 poslanika DPS-a.

Novi partneri u vršenju vlasti su se takođe dogovorili da mjesto predsjednika Skupštine pripadne partiji koja je razvlašćena na izborima od 30. avgusta 2020. godine.

Konstituenti nove vlasti su odlučili da smijene sve kadrove lista Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija kojima su te pozicije pripadala na osnovu rezultata izbora od prije godinu i osam mjeseci.

Njih će, pored kadrova koalicije Crno na bijelo i SNP-a, zamijeniti ljudi koji su javne funkcije pokrivali iz vremena DPS-ove vlasti.

Mediji u Crnoj Gori dodaju da je “proces formiranja manjinske vlade finalizovan pod intenzivnim pritiscima zapadnih ambasada u Podgorici kojima su prethodnih dana izložene političke grupacije koje će biti dio manjinske vlade”.

(Glas Srpske)

Ostavite komentar