Savić: Onaj koga žele da utamniče ima sve veću podršku svog naroda

0
81

Brizina kojom pravosuđe u BiH djeluje kada je riječ o sudskom procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, jasno pokazuje da je na sceni klasična inkvizicija čiji je jedini cilj da Tužilaštvo i Sud BiH, po nalogu pojedinih nazovi diplomata, isljeđuje, sudi i kažnjava Srbima po kratkom postupku, samo zato što nisu klimoglavci i poslušnici, rekao je savjetnik predsjednika Srpske Bojan Savić.

– Kada bi ovom brzinom radili na procesima koji se odnose na ratne zločine protiv srpskog naroda, a koji decenijama skupljaju prašinu u pravosudnim institucijama u Sarajevu smještenim u, koje li ironije, zloglasnom ratnom logoru za Srbe, do sada bi imali riješene sve te predmete. Ali, ne, neki od njih i dalje čekaju da ugledaju svjetlo dana i kriju se u ladicama, dok se opet neki od njih rješavaju uglavnom oslobađajućim presudama, jer za te i takve sudije i tužioce Srbi nisu ljudi i nad njima su zločini dobrodošli, čak i su i poželjni, po onoj staroj njihovoj “što manje Srba, to više unitarne Bosne” – istakao je Savić.

Izjavio za Srnu da je svima u Republici Srpskoj jasno da se ovdje ne sudi za počinjeno krivično djelo, jer ga i nema, niti je predviđen zakonom, već se sudi onome koji je Majklu Marfiju, Kristijanu Šmitu i sličnim najveća prepreka i smetnja na putu uništenja i potpunog razvlašćivanja Republike Srpske, a to je predsjednik Republike Srpske.

– Ono što najviše boli gospodu Marfija i Šmita jeste podrška srpskog naroda Miloradu Dodiku, kao i njegova popularnost koja svaki dan raste među onima do čijeg mišljenja im je najviše i stalo, a to je njegov narod. Očigledno je da ova bjelosvjetska klika i dalje nije naučila ko su Srbi, iako su imali priliku da se kroz istoriju upoznaju o njihovoj hrabrosti, patriotskom duhu, antifašističkoj borbi, ponosu i inatu – naglasio je Savić.

S toga, dodao je on, u ovim veoma izazovnim vremenima vjerujem da nema Srbina koji se sigurno na trenutak nije prisjetio riječi Britanke DŽonatan Li Vajs koja u svojoj knjizi “Pupoljak zla” piše:

“Srbi su veoma čudan narod: ne možete ih ukrojiti ni u jedan svjetski poredak…. Nema carstva ni sile protiv koje se nisu digli braneći se od tuđeg jarma. Mnogo su krvarili zarad Evrope, i još se niko nije rasplakao nad srpskom sudbinom. Svijet je nekako sa oduševljenjem prihvatio njihovu satanizaciju, a niko nije pomislio da se oni jednostavno brane. Mislite da su se Srbi nasekirali što ih svijet ne voli. Vjerujte, ni najmanje. Gotovo da i nisu pokušali da svijet razuvjere. Sve to što im se dešava Srbi smatraju za svojevrstan antihristov napad na pravoslavlje, i u toj borbi jedini saveznik im je Bog”.

Savić je rekao da su takvi bili naši preci, ali i njihovi potomci koji i danas znaju šta legalno i legitimno brane i zašto, dok dio zapadnih moćnika nije svjestan šta napada i na šta udara.

– Srbi nikada nisu pokleknuli pa neće ni danas biti sluge političkog Sarajeva i njihovih mentora. Nama mentori i nalogodavci nisu potrebni, jer imamo svoju Republiku Srpsku, jake institucije i narod koji je uvijek bio na strani pravde i istine. Znamo da bi nam skidali glave i držali nas utamničene u sarajevskim kazamtima, ali to zadovoljstvo im nikada više nećemo i ne smijemo priuštiti – poručio je savjetnik predsjednika Republike Bojan Savić.

Ostavite komentar