SDS SPAO NA NISKE GRANE: Osmica posredovao između Mektića i vrha stranke, dogovor izostao

0
100

Kao grom iz vedra neba danas je među političkom javnosti odjeknula vijest da Dragan Mektić, doskorašnji visokorangirani funkcioner SDS i bivši ministar u Savjetu ministar BiH napušta ovu stranku i svoje dalje političko djelovanje nastavlja u DNS.

Prema pisanju pojedinih portala, pregovori između Mektića i lidera DNS Nenada Nešića traju sedmicama unazad, dok se sa druge strane unutar SDS odvijala prava drama.

Rukovodstvo stranke je po saznanjima o Mektićevim namjerama, sada već bivšeg partijskog kolegu od takvih poteza pokušalo odgovoriti, a poziv mu je danas uputio čak i lider partije lično.

Kako saznajemo, Mektić ipak nije bilo raspoložen za razgovor sa Šarovićem, te na pozive nije odgovarao, što je lideru SDS bilo alarm da u pomoć pozove svog starog prijatelja Osmana Mehmedagića Osmicu, inače bliskog Mektiću.

Kako tvrde naši izvori, Osmica je od Mektića zatražio da prolongira napuštanje partije i „ne razvaljuje kombinaciju pred izbore“.

„Na šta je SDS spao, da Osmica posreduje i sastavlja“, zaključuje naš izvor.

Sudeći prema raspletu događaja, ni Osmici ubjeđivanje nije pošlo za rukom, jer je lider DNS danas potvrdio da sa Draganom Mektićem ima dogovor da nastavi zajedničko djelovanje.

Ostavite komentar