SKANDALOZNO: Ramo Isak poručuje djeci da se ubiju

0
111

Današnji dan donosi kontroverze u vezi izjave ministra unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Rame Isaka, u kojoj je uputio šokantne riječi djeci koja šalju mejlove o navodnim podmetanjima bombi u škole. Izjava je izazvala veliku zabrinutost i ogorčenje među roditeljima i građanima širom BiH.

Ministar Isak je na konferenciji za medije, odgovarajući na pitanje novinara o povećanju lažnih prijetnji podmetanja bombi u školama, iznenadio prisutne svojim izražavanjem. Umjesto da osudi takva nedjela i pruži podršku djeci i školama, ministar je uputio šokantnu poruku u kojoj je izjavio da se ta djeca trebaju ubiti.

Reakcije na ovu izjavu nisu se dugo čekale. Roditelji, nastavnici i mnogi građani su izrazili svoje negodovanje i osudu takvog stava visokopozicioniranog fukcionera. Ovakva izjava funkcionera koji bi trebalo da štiti i obezbijedi sigurnost djece, izaziva zaprepašćenje i zabrinutost među građanima BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH još nije reagovalo na ovu situaciju, a očekuje se da će uskoro iznijeti službeno saopštenje u vezi sa izjavom ministra. Takođe, očekuje se da će odgovorne i nadležne institucije Vlade FBiH pokrenuti istragu kako bi se utvrdile sporne izjave i uvele eventualne sankcije.

Dok situacija ostaje napeta, važno je naglasiti da prijetnje podmetanja bombi u školama nisu zanemarljive. Građani su pozvani da budu oprezni i da sarađuju sa nadležnim organima kako bi zajedničkim snagama brinuli o bezbjednosti djece i školskog osoblja. Ova izjava ministra Isaka duboko potresa javnost i ostavlja mnoga otvorena pitanja o sigurnosti i zaštiti djece u BiH.

Nastavićemo pratiti razvoj događaja i izvještavati o svim relevantnim informacijama u vezi ove nemile situacije.

Ostavite komentar

Pročitajte još: