Šta su u Tužilaštvu BiH rekli o izjavi Patkovića da se stavlja na raspolaganje Hamasu

0
26
Povodom izjave zvaničnika SDA Šerifa Patkovića da se stavlja na raspolaganje palestinskoj organizaciji Hamas, iz Tužilaštvo BiH Srni je rečeno da ovo tužilaštvo i partnerske agencije za sprovođenje zakona prate medijske objave i događaje koji bi mogli da sadrže elemente krivičnih djela iz njihove nadležnosti.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da od Tužilaštva BiH očekuje da pokrene istragu povodom skandalozne poruke Patkovića koji je i nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH.

-Očekujem da Tužilaštvo pokrene istragu jer koliko sam upoznat i podstrekivanje terorizma, a ne samo učešće je krivično djelo. Od određenog broja zabrinutih građana sam dobio podatke koji se tiču govora komandanta 7. brigade – rekao je prošle sedmice Nešić.

On je na konferenciji za novinare najavio da će sve informacije kojima raspolaže o ovom slučaju dostaviti Tužilaštvu i nadležnim bezbjednosnim agencijama od kojih očekuje da rade svoj posao.

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH, a sada zvaničnik SDA, u obraćanju kojem je prisustvovao i ambasador palestinske uprave u BiH Rezek Namora stavio se na raspolaganje Hamasu.

-Brigada pokreta El Hamas, nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva, mene duboko podsjeća na Sedmu (Muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim – rekao je Patković.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je ranije Srni da se moraju ozbiljno shvatiti i procesuirati istupi poput izjave Patkovića kojom “poručuje da su muslimani spremni na rat bilo gdje u svijetu”.

-Očigledno da osjećaju potrebu da se revanširaju za njihovo ratovanje u BiH kada su mudžahedini odsijecali glave Srbima i kada su činili najbrutalnije zločine dok je čitav svijet okretao glavu od toga – rekao je Kojić.

 

Ostavite komentar