Stanivuković duguje četiri subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće

0
37

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem dužna je mnogima pa čak i roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće. Iako su se roditelji borili za povećanje, odnosno izjednačavanje subvencija s cijenom koju plaćaju roditelji čija djeca pohađaju državne vrtiće, dobili su samo dugovanja. Nisu im isplaćene subvencije za oktobar, januar, februar i april. Stanivuković je jedini gradonačelnik u istoriji koji je uspio građanima ogaditi izgradnju parkova jer da bi se isti izgradio mnoga usta moraju ostati gladna.

Nakon što su roditelji čija djeca pohađaju privatne vrtiće potraživali svoja prava od Gradske uprave, te tražili izjednačavanje subvencija sa cijenom koju plaćaju roditelji čija djeca pohađaju državne vrtiće, umjesto izjednačavanja subvencija, od gradonačelnika su dobili dugovanja. Naime, iznos starih subvencija u iznosu od 60 KM mjesečno, gradonačelnik je roditeljima ostao dužan za 4 mjeseca i to za oktobar 2023. godine, za januar, februar i april ove tekuće godine.

U prethodnoj godini se žalio na Rebalans budžeta iz 2023. za koji je od početka rečeno da nema veze s isplatom subvencija, ali situacija se nije popravila ni s Budžetom iz 2024. jer za nepuna 4 mjeseca ove godine, gradonačelnik je roditeljima dužan čak 3 subvencije. Kad se sve sabere, za dugovanje Stanivukovića prema roditeljima, roditelji bi mogli skoro pa platiti jedan mjesec boravka u nekom od privatnih vrtića.

Zato za gradonačelnika “nema zime” i ima para kada treba uložiti u kružne raskrsnice, jezera i parkove. Djeca nek čekaju…

 

banjaluckeprice.net

Ostavite komentar