Stanivuković kupio nove službene automobile, evo i za koga

0
39

Gradska uprava Banjaluka proširila je svoj vozni park za čak pet novih automobila i to u vrijednosti od skoro 300.000 KM iz budžeta grada Banjaluka. Automobili se nabavljaju pod izgovorom za potrebe Gradskog štaba za vanredne situacije, a pomenute će voziti Stanivukovićevi najbliži saradnici.

Kako saznajemo, tokom ove godine Draško Stanivuković je nabavio pet automobila i to u nekoliko navrata. U prvoj javnoj nabavci, koja se može naći na sajtu grada Stanivuković je za tri Toyota corolla potrošio 146.250KM. To mu nije bilo dovoljno pa je floti od 66 automobila dokupio još dva 141.000KM. Ukupno pet, a za šta je iz gradskog budžeta iskeširao 287.250KM.

Nova vozila će uglavnom biti na raspolaganju gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovim bližim saradnicima, iako se u obe javne nabavke navodi da se pomenuta vozila nabavljaju za potrebe Gradskog štaba za vanredne situacije.

Toyota corolle od kojih neke posjeduju i dodatnu opremu nisu predviđene za vanredne situacije već spadaju u klasu limuzina, a kojima će “kruzirati” po gradu Stanivukovićev elitni odred.

Kako saznajemo, čim su vozila dovezena, prvi koji se našao u jednom od njih bio je Draško Kuzmanović, šef vozača u Gradskoj upravi.

Nije ni slučajnost da je “Sladoboni” d.o.o. Banja Luka jedini ponuđač u javnim nabavkama s obzirom da i gradonačelnik lično vozi Tojotu pa je dogovor očigledno pao i prije raspisivanja javnih nabavki.

Podsjećamo, da je nekada gradonačelnik Stanivuković na sva usta govorio o bespotrebnoj kupovini službenih vozila, kao i korištenju, ali i zloupotrebljavanju istih u privatne svrhe. Danas je Stanivuković očigledno naumio svakom od svojih poslušnika nabaviti po jedan službeni automobil, koji će koristiti u privatne svrhe.

(banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar