Stanivuković MILION i po koji pripada poljoprivrednicima prebacio Đurđici Crnadak i saradnicima za kupovinu nekretnina

0
94

U Gradu na Vrbasu trenutno se odvija prava drama – rebalans budžeta za 2023. godinu nije usvojen, zbog čega su brojni građani ušli u Novu godinu bez subvencija koje im pripadaju. Među njima su i poljoprivredni proizvođači iz Banjaluke, koji su izvezli traktore na ulice jer im Grad duguje skoro milion i po maraka.

Stanivuković je, prema saznanjima, te pare rasporedio samostalnim preduzetnicima, među kojima su njegovi prijatelji – frizeri, šminkeri. Đurđica Crnadak, supruga njegovog stranačkog kolege Igora Crnatka, takođe je dobila subvenciju, dok su poljoprivrednici ostali praznih šaka.

Najmlađi gradonačelnik u istoriji grada raspolagao je novcem kako je želio, djeleći dobre plate radnicima koje je zaposlio po stranačkoj liniji, dok ostali nisu dobili povećanje od 150 KM, kako je usvojila Skupština grada.

Bliski saradnici gradonačelnika su se obogatili tokom prošle godine. Milada Šukalo je, na primjer, kupila novi auto i kuću.

Iako je Stanivuković tražio kredit od 7 miliona da “popravi kriminal” u Banjaluci, kredit neće dobiti, a građani već traže ono što im pripada, jer nisu isplaćene tuđe njege, plate u Domu zdravlja i centru za socijalni rad kasne.

Očekuje se vatromet bijesa i nezadovoljstva.

Poljoprivrednici su 31. decembra prvi put izašli na ulice, a obećali su i izvoz đubriva ispred Gradske uprave ako im se uskoro ne isplati novac.

Podsjećamo, Stanivuković je nenamjenski potrošio više od 10 miliona KM za projekte koji nisu predviđeni budžetom.

Ostavite komentar