STANIVUKOVIĆ NE ŽALI NOVAC GRAĐANA: Banjaluka potrošila 468.000 KM na održavanje EKO WC KABINA

0
46

Grad Banjaluka sklopio je sporazum o održavanju ekoloških WC kabina vrijedan 468, 000.00 maraka. U otvorenom postupku grad je sklopio sporazum sa firmom „ECO VOX“ d.o.o. Banjaluka. Građani Banjaluke smatraju da su drugi projekti prioritet, a ogromna suma novca koja je otišla iz gradske kase na bespotrebne projekte samo im unosi sumnje u transparentnost. Važno je napomenuti da je za ovaj posao 2019. godine potrošeno 85 hiljada KM manje, iako je tada bilo uključeno i iznajmljivanje WC kabina.

Trošenje javnog novca postala je sve učestalija praksa gradske administracije na čelu s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Kroz sistem javnih nabavki uzeli su ogroman broj miliona, što svjedoči i analiza javnih nabavki sprovedenih u 2023. godini u gradskoj upravi grada Banjaluka.

Ovaj put, istraživanje je bilo usmjereno na ekološke WC kabine, odnosno na njihovo održavanje, što je građane Banjaluke koštalo skoro pola miliona. Analizom smo otkrili da je bivša administracija 2019. godine sklopila isti sporazum o iznajmljivanju i održavanju ekoloških WC kabina vrijedan 383,800 maraka bez PDV-a, što je manje za 85,000 KM u odnosu na novi sporazum

Podsjećamo, neplansko trošenje novca ugrozilo je izmirivanje obaveza za socijalnu i boračko – invalidsku zaštitu, jednokratne novčane pomoći, razne subvencije koje se isplaćuju građanima grada Banja Luka. Stanivuković je tražio i kreditno zaduženje u iznosu od 7 miliona KM jer je novac trošio mimo budžeta. Ukoliko se ovaj trend nastavi u 2024. godini, građani mogu očekivati nove zahtjeve za kreditnim zaduženjem i to na njihov teret.

Ostavite komentar