Stanivuković parking kod starog Vodovoda dao lokalnom tajkunu; Betonizacija Banjaluke se nastavlja

0
61

Mijenjanje regulacionih planova koje pogoduje lokalnim tajkunima postala je ustaljena praksa u Banjaluci. Gradonačelnik olako raspolaže gradskom zemljom i istu bez saglasnosti Skupštine grada poklanja, prodaje, mijenja… Obično za lokacije u nedođiji, eventualno za nizak novčani iznos, tačnije ispod tržišne cijene. Ovaj put ista sudbina zadesila je stari parking Vodovoda na Hisetama.

Draško Stanivuković preko noći proda gradsko zemljište, ili ga zamijeni, a regulacioni plan još brže podesi za loklane tajkune. Tako je i ovaj put s lokacijom na parkingu kod starog Vodovoda. Naime, tu uskoro niču velike zgrade, a investitor je Vedran Jarić, vlasnik firme “Aragosta Invest”.

U regulacionom planu Kočićev vijenac, tako niču nove zgrade, novi neboderi vrtoglavo visokih cijena, a građani od toga nemaju apsolutno ništa, osim izgubljene parcele.

O bliskosti Jarića i Stanivukovića, ali i Igora Radojičića već smo pisali, a ovo je samo još jedan od dokaza da je ovaj trojac usko vezan, a Stanivuković vrlo rado ide niz dlaku lokalnim tajkunima. Inače Radojičić je do prije koji dan bio u upravi firme u vlasništvu Marka Jarića “Planet Soft”, te ga je navodno napustio zbog predstojećih izbora, a koji je glavni finansijer Radojičićeve kampanje.

Kada je u pitanju zamjena gradskog zemljišta u režiji Draška Stanivukovića, Pravobranilaštva je u više navrata osporilo te zamjene. Vlasnici zemljišta koje je bilo predmet osporene zamjene su Nenad Janjić, Neven Stanić, Bojan Popović, Drago Milošević i Milan Rodić. U svim ugovorima, osim u slučaju Drage Miloševića, vrijednost gradskog zemljišta je, navodi Pravobranilaštvo, višestruko veća od zamjenskog zemljištva. Važno je napomenuti da su prema osporenim ugovorima svi vlasnici bili obavezani da plate razliku u cijeni, pri čemu su u nekim slučajevima ponuđeni iznosi za naknadu razlike u cijeni bili i veći od procijenjenih.


banjaluckeprice.net

 

Ostavite komentar