STANIVUKOVIĆ REKETIRA PRIVREDNIKE: Podsticaji samo ako će donijeti glasove

0
67

Kod Stanivukovića ništa za džabe, pa čak ni ono što je zasluženo. Gradonačelnik je od Grada Banjaluka dao podsticaje poslovnim subjektima, baš kao što se i uvijek radilo, samo što je zauzvrat, prije davanja rješenja istima, tražio broj glasova koje poslovni subjekti mogu osigurati njegovoj stranci na izborima.

Stanivuković je prvo dogovorio firme kojima će dati podsticaje, da bi nakon toga iste ucijenio. Prije dobijanja rješenja kojim se potvrđuje da je poslovni subjekat dobio određeni iznos subvencije od Grada Banjaluka, s istim je obavio “razgovor” te zatražio određen broj glasova od svakog poslovnog subjekta.

Kako bi se narodski reklo Stanivuković je od poslovnih subjekata iznudio “reket”, pa je tako svaki od njih morao donijeti određen broj glasova. Iznos podsticaja, naravno, zavisio je od broja glasova koji može određeni poslovni subjekat dati PDP-u i listi Draška Stanivukovića.

Tako se iznos subvencija kretao od 1.900 KM do 14.300 KM. Oni koji su ponudili najmanji broj glasova, dobili su i najniže subvencije. Ukupan iznos koji je gradonačelnik od Grada Banjaluka iskoristio u svrhu dobijanja glasova, bar preko subvencija poslovnim subjektima, na opštim izborima 2022.godine iznos 880.200 konvertibilnih maraka.

U nastavku pročitajte imena poslovnih subjekata koje se nalazi na “reket” listi gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 

Ostavite komentar